(Το βίντεο είναι επιμέλεια του μέλους της Ευνομίας,  κ. Χάρη Ευθυμιάδη)

Η πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όπου αξιολογήθηκε, κατά γελοιώδη τρόπο, άκρως ανιστόριτο και αντιεπιστημονικό, ο Ι. Καποδίστριας, ως δικτάτορας !!! και η μετέπειτα στάση της επικεφαλής κας Γιάννας Αγγελοπούλου,  ξεσήκωσε πλήθος απόλυτα αιτιολογημένων αντιδράσεων.

H Eυνομία από την παρουσίαση του λογότυπου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είχε εκφράσει δημόσια την αντίθεση της  ( δείτε εδώ ) δηλώνοντας ότι θα σταθεί ενάντια  σε οιαδήποτε  προσπάθεια υποτίμησης  της Επανάστασης του 1821 και του Ιερού Αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους από τον οθωμανικό ζυγό.

Στο πλαίσιο αυτό συντάξαμε  συνοπτική επιστολή – ψήφισμα και σας  καλούμε να στηρίξετε  την απομάκρυνση της κα Αγγελοπούλου από την θέση της Προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. με την αποστολή του στον Πρωθυπουργό στην ηλεκτρονική διεύθυνση primeminister@primeminister.gr.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος

“Πρωθυπουργέ της Ελλάδος

Στην επίσημη σελίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε άρθρο – ύβρις προς το πρόσωπο του Ιωάννη Καποδίστρια, του εμβληματικού πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, παρουσιάζοντάς τον, ως εκσυγχρονιστή δικτάτορα, προσβάλλοντας τη συλλογική μας μνήμη και εν τέλει τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό.

Η ανάρτηση αυτή δεν είναι η μόνη και έρχεται να προστεθεί σ εκείνη που με τον ίδιο τρόπο στον ιστότοπο της Επιτροπής χαρακτήριζε την Φιλική Εταιρία, ως περιθωριακή ελίτ !!!!!

Αντί άμεσης συγγνώμης από την επικεφαλής, κα Γιάννα Αγγελοπούλου, παρατηρήθηκε, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, εμμονή στην ανιστόρητη και αντιεπιστημονική ανάρτηση με φαιδρές τοποθετήσεις.

Οι παρεμβατικές αυτές επιλογές μαζί με το αμφιλεγόμενο λογότυπο που προκάλεσε επίσης οργισμένες αντιδράσεις, λόγω απουσίας του βασικού συμβόλου της Εθνεγερσίας, του Σταυρού, δίνουν κίνητρα ΔΙΧΑΣΜΟΥ και όχι ενότητας και ομοψυχίας των Ελλήνων, που είναι απαραίτητα για έναν λαμπρό εορτασμό στην ιερή επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Σας καλούμε να απομακρύνετε άμεσα την κα Γιάννα Αγγελοπούλου από την θέση της Προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”