Το Ινστιτούτο ΕΥΝΟΜΙΑ στα πλαίσια των αγώνων του και δράσεών του για την υποστήριξη όλων των Εθνικών μας θεμάτων και της έμπρακτης Εθνικής αλληλεγγύης προς τους πλέον εγκαταλελειμμένους, παραμελημένους και πολιτικά αδύναμους κρίκους του Ελληνισμού, αποφάσισε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την στήριξη των πλέον ακριτικών μας νησιών και των εκεί ακριτών μας με κάθε δυνατό μέσο, ηθικό, υλικό, νομικό και πολιτικό.

Η απόφασή μας εδράζεται στις αξίες μας ότι η έμπρακτη ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και συνοχή είναι ΚΑΘΗΚΟΝ και υπεράνω των ωφελιμιστικών κριτηρίων της τρέχουσας πολιτικής περί ελάχιστου αριθμού ψήφων και μηδενικής πολιτικής βαρύτητας.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΗ

Στα πλαίσια αυτά και με βάση τις τρέχουσες κρίσιμες εξελίξεις στα Εθνικά μας ζητήματα, η ΕΥΝΟΜΙΑ θέτει ως αιχμή της πρωτοβουλίας της το πλέον ακριτικό μας Καστελλόριζο, το οποίο

 • βρίσκεται στο μάτι ενός τεράστιου διεθνούς γεωπολιτικού κυκλώνα,
 • καθορίζει καταλυτικά, λόγω της θέση του, το μέλλον του Ελληνισμού, και
 • απειλείται άμεσα από την Τουρκική αρπακτικότητα.

Έτσι ως πρώτο συμβολικό βήμα η ΕΥΝΟΜΙΑ υιοθετεί την παλαιότερη αλλά πάντα εθνικά χρήσιμη πρόταση του καθηγητού κ. Θεόδωρου Καρυώτη για την μαζική αποστολή ευχετήριων Χριστουγιεννάτικων καρτών προς το Δημαρχείο ή το Δημοτικό σχολείο του νησιού, πρόταση που ο καθηγητής τεκμηριώνει με σχετικό του κείμενο.

Η Ευνομία διευρύνει τους παραλήπτες συμπεριλαμβάνοντας και την στρατιωτική μονάδα που υπερασπίζεται το νησί και φυλά θερμοπύλες  

Ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες αλλά και κρίσιμες μέρες που ζούμε είναι καθήκον όλων των Ελλήνων να δείξουμε ότι έστω και νοερά στεκόμαστε όρθιοι και δίπλα σε αυτούς τους λίγους γενναίους προμάχους του Ελληνισμού.

Η προαναφερθείσα πρωτοβουλία είναι μία πρώτη και συμβολική. Το επόμενο διάστημα η ΕΥΝΟΜΙΑ θα ανακοινώνει σταδιακά και άλλες συγκεκριμένες δράσεις της που ήδη μελετά και οργανώνει.

Οι διευθύνσεις για την αποστολή των χριστουγιενιάτικων καρτών είναι:

 1. Στρατόπεδο ΔΑΝ Μεγίστης

Στρατός – Μεγίστη (ή Καστελόριζο)

851 11 Μεγίστη (ή Καστελόριζο), Μεγίστη Δωδεκανήσου

 1. Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
  Μεγίστη,
  85111 Καστελλόριζο
 2. Δημαρχείο
  Μεγίστη,
  85111 Καστελλόριζο

Ακολουθεί το κείμενο της πρότασης του καθηγητή κ. Θεόδωρου Καρυώτη.

Πρόταση καθηγητή κ. Θεόδωρου Καρυώτη

 

ΕΥΝΟΜΙΑ

για τον Ελληνισμό

και την Δικαιοσύνη