ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των δανειοληπτών, έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση ακόμη και νομοθετικά.
Λόγω της βίαιης και συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους, της ανεργίας, των πολλαπλών δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων και του μεγάλου όγκου των πτωχευμένων επισήμως και ανεπισήμως επιχειρήσεων οι δανειολήπτες αδυνατούσαν και αδυνατούν αντικειμενικά ν΄αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Πάρα ταύτα δεν ήταν λίγες οι φορές που κατηγορήθηκαν, ως στρατηγικοί κακοπληρωτές, με «διαφημιστικές» καμπάνιες που όλοι γνωρίζουμε απο που προέρχονται και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν.
Η αναλήθεια αυτή αποδεικνύεται από τους αριθμούς και καταρρίπτει τπλήρως το αφήγημα των στρατηγικών κακοπληρωτών. Το έτος 2007 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονταν σε ποσοστό 4,6%, το οποίο εκτινάχθηκε στην οκταετία της οικονομικής λαίλαπας στο 53%.
Η αδυναμία ανταπόκρισης στις οικονομικές-δανειακές υποχρεώσεις έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες φόβου, άγχους, ανησυχίας, ανασφάλειας και εν γένει αδιεξοδου σε καθημερινή βάση.

Η ΕΥΝΟΜΙΑ με συνεχόμενες δράσεις θα στοχεύσει στην υπεράσπιση και προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των δανειοληπτών, η καταστρατήγηση των οποίων θα παρακολουθείται στενά από το εν λόγω ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ.

Εγγραφή μέλους