ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Είμαστε Μακεδόνες, είμαστε Έλληνες… Είμαστε άνθρωποι που αγαπάνε την πατρίδα τους με όλα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της. Είμαστε πολίτες που θεωρούμε χρέος μας να παραδώσουμε την Ελλάδα στις επερχόμενες γενιές, ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό μικρότερη σε έκταση, ούτε κατά ένα κεφάλαιο ιστορίας φτωχότερη σε κληρονομιά.

Βρεθήκαμε εδώ, γιατί το προσύμφωνο της 17 ης Ιουνίου 2018, το οποίο υπεγράφη μεταξύ των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων (προσωρινή ονομασία: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) έστησε το σκηνικό για μία πρωτοφανή εθνική προδοσία. Μετά από μερικούς μήνες, η ελληνική πολιτεία, αφού πρώτα αγνόησε επιδεικτικά την βούληση του ελληνικού λαού, απαξίωσε κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη, λοιδόρησε κάθε πατριωτική φωνή και κατέστειλε βάναυσα κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας, προχώρησε – την 25 η Ιανουαρίου 2019 – στην υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αυτή η συμφωνία, άκυρη και ανυπόστατη εν τη γενέσει της, καταπατά θεμελιώδες κανόνες του διεθνούς δικαίου, τις αρχές ορθότητας, σαφήνειας και αλήθειας, καθώς και τις διεθνείς συμβάσεις πολιτιστικής κληρονομιάς. Η αναγνώριση «μακεδονικού» έθνους και γλώσσας, αποτελεί αλλοίωση όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων που περιγράφεται στα άρθρα της συμφωνίας, συνιστά ύψιστη προσβολή απέναντι στους πεσόντες ήρωες των απελευθερωτικών αγώνων της πατρίδας μας.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, αποφασίσαμε τη σύσταση του «Παρατηρητηρίου ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», το οποίο θα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα γύρω από τη συμφωνία, θα καταγράφει πληροφορίες και αποδείξεις, θα συμπληρώνει το επιστημονικό έργο ομάδων ερευνητών, καθηγητών και νομικών με αυτόσημους στόχους και θα συνδράμει παντοιοτρόπως στις προσπάθειες για την τελική ακύρωση της.

Κινητοποιούμαστε τόσο από το ιερό καθήκον προάσπισης της ελληνικότητας της Μακεδονίας, όσο των εθνικών συμφερόντων γενικότερα. Γιατί είμαστε Μακεδόνες, Θρακιώτες, Ηπειρώτες, Θεσσαλοί, Επτανήσιοι, Δωδεκανήσιοι, Κυκλαδίτες, Στερεοελλαδίτες, Πελοποννήσιοι, Κρητικοί… Είμαστε Έλληνες!

Εγγραφή μέλους