Η “ΕΥΝΟΜΙΑ”, ιδρύει παρατηρητήρια, για οποιοδήποτε σημαντικό θέμα της Ελληνικής κοινωνίας, αφού αυτό προταθεί, από ικανό αριθμό μελών, φίλων ή υποστηρικτών, με την έγκριση και ευθύνη του Δ.Σ

Κανένα μέλος, δεν μπορεί να συμμετέχει σε παραπάνω από δύο παρατηρητήρια.

Τα παρατηρητήρια, εχουν συγκεκριμένο αντικείμενο ξεχωριστά το καθένα και στηρίζονται στις γνώσεις, στην αναζήτηση στοιχείων, στην σύνθεση απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων και φυσικά στην ομαδική εργασία.

Κάθε ομάδα εργασίας είναι υπεύθυνη για να παρουσιάσει το αποτέλεσμα της δράσης της, έχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και την αντίστοιχη πρόταση και θέση για το ζητούμενο θέμα.

Το Δ.Σ, καθώς και δύο εκπρόσωποι της ομάδας εργασίας, θα μεταφέρουν κάθε φορά την πρόταση – αποτέλεσμα του κάθε παρατηρητηρίου, στον εκάστοτε φορέα που ασκεί εξουσία, διεκδικώντας δυνατή φωνή στην λήψη αποφάσεων, με δεδομένο ότι θα έχει προηγηθεί η σοβαρή προσέγγιση – διαβούλευση, μέσα από την επιστημονική ομάδα του παρατηρητηρίου.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ “ΕΥΝΟΜΙΑ”.

Στα παρατηρητήρια, μπορούν να συμμετέχουν, ιδρυτικά, τακτικά μέλη, φίλοι και υποστηρικτές της “ΕΥΝΟΜΙΑ”.
Επίσης, κατ΄επιλογήν του Δ.Σ, θα ορίζονται μέλη του παρατηρητηρίου, ως επιστημονικοί σύμβουλοι και εξέχουσες προσωπικότητες, με απόλυτη σχέση του αντικειμένου.

Σε ειδικές περιπτώσεις, στα παρατηρητήρια, θα συμμετέχουν και ξένοι επιστήμονες ή ειδικοί, εφόσον οι ανάγκες το επιβάλλουν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ

Ένα από τα πρώτα παρατηρητήρια που θα συσταθεί, θα είναι το “παρατηρητήριο δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα”.
Το Δ.Σ της “ΕΥΝΟΜΙΑ”, ορίζει τον επικεφαλής του παρατηρητηρίου.
Εκείνος με τη σειρά του, είναι υπεύθυνος, για τις πρώτες δημοσιεύσεις που θα δημιουργήσουν το ενδιαφέρον για την συμμετοχή των πολιτών, στην έρευνα, τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση, σε μια πρόταση, που θα απευθύνεται στους κατά περίσταση ασκούντες εξουσία.

Οποιοσδήποτε θεωρεί, ότι έχει τρόπο, διάθεση, χρόνο και γνώσεις για να προσφέρει στην συζήτηση για το δημογραφικό πρόβλημα, εγγράφεται ως μέλος στην “ΕΥΝΟΜΙΑ” και δηλώνει συμμετοχή στο παρατηρητήριο.

Όσοι συμμετέχουν στο παρατηρητήριο, αποκτούν μέσα από την σελίδα μας, έναν κωδικό πρόσβασης για να μπορούν να δημοσιεύουν στην δημόσια ομάδα εργασίας. Οι υπόλοιποι χρήστες του site, θα μπορούν να βλέπουν τις δημοσιεύσεις, αλλά δεν θα έχουν την δυνατότητα παρέμβασης.

Ο επικεφαλής, έχει την υποχρέωση, αφού αξιολογήσει τα στοιχεία που προκύπτουν από την ομάδα εργασίας, να τα φέρει σε δημόσια συζήτηση, μέχρι να υπάρξει ένα πλειοψηφικά τελικό συμπέρασμα – πρόταση.

Μέσα στο ίδιο παρατηρητήριο, θα μπορούν να ακουστούν και να αποτυπωθούν, διαφορετικές απόψεις.

Σε περίπτωση μη ταύτισης απόψεων, το τελικό συμπέρασμα που θα παρουσιαστεί, μπορεί να προκύψει από ηλεκτρονική ανοιχτή ψηφοφορία, μέσα από την ειδική πλατφόρμα μας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

paratiritirio oikonomias anaptiksis

Η οικονομία και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της χώρας, θα είναι στο “μικροσκόπιο” του παρατηρητηρίου.
Οι προτάσεις που θα διατυπωθούν, φιλοδοξούν να ακουστούν όχι ως “ευχολόγια”, αλλά ως πραγματική διέξοδος στο μείζον αυτό Εθνικό πρόβλημα.
Η ομάδα εργασίας, θα μελετήσει, θα αναλύσει και τεκμηριώσει τα παρακάτω ΤΡΙΑ βασικά σημεία.

Διαβάστε περισσότερα…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΝΤ
.

paratiritirio oikonomias anaptiksis

Ένας απ’ τους βασικούς στόχους της Ευνομίας είναι η σύσταση επιστημονικού ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ για τον υπολογισμό των ζημιών απο τους χειρισμούς του ΔΝΤ και λοιπών συμπραττόντων και απόδοσης ευθυνών. Παράλληλα, η ανάδειξη των απαιτήσεων της Ελλάδας σε Ελληνικά και διεθνή φόρουμ και η διεκδίκηση σε διεθνή δικαστήρια, των ανάλογων αποζημιώσεων.

Διαβάστε περισσότερα…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

paratiritirio oikonomias anaptiksis

Είμαστε Μακεδόνες, είμαστε Έλληνες… Είμαστε άνθρωποι που αγαπάνε την πατρίδα τους με όλα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της. Είμαστε πολίτες που θεωρούμε χρέος μας να παραδώσουμε την Ελλάδα στις επερχόμενες γενιές, ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό μικρότερη σε έκταση, ούτε κατά ένα κεφάλαιο ιστορίας φτωχότερη σε κληρονομιά.

Διαβάστε περισσότερα…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Ένας απ’ τους βασικούς σκοπούς και στόχους της Ευνομίας είναι η ανάδειξη και διεκδίκηση σε Ελληνικά και διεθνή φόρουμ, καθώς και σε κυβερνήσεις και δικαστήρια, των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από την περίοδο του ΙΙ Παγκοσμίου Πολέμου, λαμβάνοντας υπόψιν νέα και επικαιροποιημένα στοιχεία καθώς και αυτά που διαθέτουμε από επίσημες ιστορικές πηγές. Αναφερόμαστε στις πραγματικές οφειλές και όχι σ’ αυτές που προσπαθούν οι διάφοροι «ειδήμονες» να εμφανίσουν ώστε να μην δυσαρεστήσουν την Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των δανειοληπτών, έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση ακόμη και νομοθετικά. Λόγω της βίαιης και συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους, της ανεργίας, των πολλαπλών δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων και του μεγάλου όγκου των πτωχευμένων επισήμως και ανεπισήμως επιχειρήσεων οι δανειολήπτες αδυνατούσαν και αδυνατούν αντικειμενικά ν΄αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα…